„Buna administrație. Adevărata schimbare” este pentru filiala municipală a P.N.L. Iaşi nu doar motto-ul sub care s-a desfăşurat evenimentul ce a avut loc duminică, 21 februarie, în cadrul căruia Marius Bodea, candidatul P.N.L. la funcţia de primar al Municipiului Iaşi a devenit președințele Organizației Municipale a P.N.L. Iași, dar şi un adevărat angajament public prin care dorim să arătam că, noi liberalii ieşeni, am înţeles foarte exact faptul că ieşenii îşi doresc o altfel de administraţie şi că au mari aşteptări de la alegerile locale ce bat la uşă. Pentru noi ziua de duminică a fost cu adevărat una de sărbătoare, nu doar pentru că peste 650 de liberali au venit să-şi exprime încrederea în posibilitatea revenirii unui liberal la Palatul Rosnovanu, dar şi pentru că oameni din diferite domenii profesionale au ales să vină alături de Marius Bodea şi de echipa liberală. Acest lucru s-a datorat faptului că ei au considerat că transformările care au avut loc la Aeroportul ieşean în ultimii ani, de când acesta este condus de preşedintele de astăzi al liberalilor ieşeni, nu sunt rezultatul vreunei minuni petrecute peste noapte, ci al muncii, priceperii şi efortului constant de care a dat dovadă Marius Bodea. Aşa cum duminică au venit alături de noi, liberalii ieşeni, oameni precum istoricul Nelu Cristian Ploscaru, violonistul Andrei Chirilă, antreprenorul Alexandru Coțofan, chirurgul Corneliu Moroșanu, scriitorul Cătălin Mihuleac și profesorul Marieta Lesovici avem convingerea că nu peste mult timp exemplul lor va fi urmat şi de alţi reprezentanţi ai societăţii civile.

       De duminică, P.N.L. Iaşi a pornit pe un nou drum al cărui capăt nu poate fi decât la Palatul Rosnovanu. Convingerea noastră este aceea potrivit căreia Iaşul are nevoie, după atâţia ani în care a avut în fruntea sa doar un administrator, de un adevărat manager, iar Marius Bodea a dovedit prin tot ce a realizat la Aeroportul din Iaşi că este un manager de top, care poate reda tuturor locuitorilor acestui oraş, prin toate acţiunile sale, sentimentul de mândrie că aparţin unui oraş istoric cu adevărat important pentru România. Dincolo de priceperea celor care îl conduc, de energie şi viziune, oraşul nostru are nevoie de oameni care să-l iubească şi să-i dedice întreagul lor devotament. Curajul este în opinia noastră, a liberalilor ieşeni, o altă trăsătură puternică a personalităţii lui Marius Bodea şi acesta este un motiv în plus pentru care P.N.L. Iaşi are deplina convingere în privinţa faptului că începând cu 6 iunie 2016 preşedintele organizaţiei municipale a P.N.L. va fi noul primar al Iaşului.

        Aşa cum Marius Bodea a afirmat la preluarea conducerii organizaţiei municipale, noi, liberalii ieşeni, credem că este timpul ca după atâţia ani irosiţi, accentul în viaţa noastră politică trebuie mutat de pe spectacolul steril pe iniţierea unor proiecte şi viziuni constructive. Politica trebuie, în viziunea noastră, să devină teritoriul rodnic al celor care se adună pentru a realiza lucruri măreţe şi asta pentru că ieşenii au dreptul la lucruri măreţe. Până atunci e necesar să rezolvăm lucruri fireşti, într-un oraş civilizat, iar când spunem asta ne gândim în mod evident, printre altele la transportul public.

        Dacă ar fi să ne oprim doar asupra acestui important domeniu de activitate, care afectează viaţa noastră a tuturor, putem constata că suntem în Iaşi într-un adevărat cerc vicios al formelor fără fond în care ne ocupăm de vestimentația vatmanilor și șoferilor de autobuz în timp ce mijloacele de transport public iau foc în timpul mersului. Nu-ţi trebuie decât puţină aplecare asupra realităţilor acestui oraş pentru a înţelege că locuitorii săi nu mai pot suporta noi îndatorări pentru achiziţionarea de noi autobuze, în condiţiile în care există linii de finanțare europene pentru astfel de investiții. Întreaga problematică a transportului public ieşean impune din punctul de vedere al preşedintelui organizaţiei muncipale a P.N.L. Iaşi ca transportul urban să fie transformat într-unul metropolitan, prin legarea tuturor localităţilor din zona metropolitană de oraş, urmând să fie demarat şi un studiu de fezabilitate pentru introducerea trenului uşor, care să lege Iaşul de localităţile din jur, pe axa Ciurea-Iaşi- Leţcani.  La fel de importantă va fi pentru candidatul P.N.L. la funcţia de primar al municipiului Iaşi de anul acesta şi problema parcărilor mult dorite de ieşeni, dar şi punerea în aplicare a unor idei pentru reconfigurarea sistemului de semaforizare şi marcaje rutiere, astfel încât infernalul trafic din Iaşi să fie descongestionat.

         Un  alt angajament la fel de important îl reprezintă pentru Marius Bodea şi demararea unor proiecte publice serioase pentru restaurarea monumentelor istorice şi religioase aflate astăzi în paragină, modernizarea muzeelor şi finanţarea adecvată a instituţiilor de cultură locale. În felul acesta noi – liberalii ieşeni – credem că putem face faţă cu brio la cea mai mare provocare din acest moment; pe de o parte reclădirea încrederii între clasa politică și cetățeni și, pe de altă parte, schimbarea adevărată în administrația ieșeană, pentru a oferi Iașului șansa dezvoltării și a prosperității.

         Am încredere că toate aceste obiective enunţate de Marius Bodea, candidatul P.N.L. la funcţia de primar al Municipiului Iaşi, vor găsi ecolul corespunzător în rândul comunităţii ieşene, în vederea stabilirii unui parteneriat cu societatea civilă pentru a pune bazele unei bune administraţii, unei adevărate schimbări.