După interpelările verbale şi scrise pe care le-am realizat în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean, încă din luna noiembrie a anului 2015, referitoare la necesitatea înfiinţării Fundaţiei pentru Cultură Iaşi, la care nu am primit nici un răspuns credibil de la actuala conducere a Consiliului Judeţean, asist astăzi la un nou episod revoltător.

Proiectul de hotărâre pe care l-am depus săptămâna aceasta, la Consiliul Judeţean Iaşi, prin care supuneam votului colegilor continuarea demersurilor privind înfiinţarea Fundaţiei pentru Cultură Iaşi, demersuri începute de C.J. Iaşi încă din vara anului 2015 şi abandonate fără o explicaţie plauzibilă, nu se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţelor din zilele următoare.

Curios este însă faptul că pe ordinea de zi a şedinţei de mâine se află, spre dezbatere, o adresă prin care Consiliul Judeţean este invitat să facă parte dintr-o fundaţie culturală iniţiată de Primăria Municipiului Iaşi, care să preia iniţiativele culturale din tot judeţul. În şedinţa de mâine două sunt întrebările la care trebuie să se răspundă.

1. De ce nu a fost trecut pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind continuarea demersurilor pentru înfiinţarea Fundaţiei pentru Cultură Iaşi?
2. La adresa Primăriei Municipiului Iaşi conducerea interimară a Consiliului Judeţean Iaşi se va răspunde afirmându-se din nou că nu există suportul legal pentru înfiinţarea unei fundaţii culturale, aşa cum ni se spune nouă? În acest caz cum ne explicăm hotărârea nr. 251/29.09.2015?
 La link-ul de mai jos poate fi accesată ordinea de zi a şedinţei de săptămâna aceasta.
http://www.icc.ro/ro/sedinte/2016/ordine-de-zi-%C8%99edin%C8%9Bei-ordinare-din-data-de-26-02-2016