Într-un regim democratic alegerile reprezintă întotdeauna un prilej pentru cetăţenii interesaţi de viaţa politică să aleagă între viziunile diferite, ale celor care candidează, asupra viitorului comunităţii pe care vor să o reprezinte. La Iaşi, lucrurile în privinţa alegerilor din iunie sunt ceva mai simple pentru că ele vor fi echivalente cu un adevărat referendum cu o singură întrebare foarte precisă şi anume – sunteţi mulţumiţi de actuala administraţie locală ? În mod real alte câteva întrebări pornesc de aici şi cu permisiunea dumneavoastră le voi formula acum.  Prima dintre ele este următoarea : ce alegem pe 5 iunie pentru viitorul oraşului nostru şi al comunităţii din care facem parte: alegem calea stagnării şi a subdezvoltării sau alegem calea rezultatelor şi a viziunii pe termen lung pentru comunitatea noastră a ieşenilor ? Realitatea este aceea că dincolo de incompetenţa actualei administraţii ne confruntăm cu un fenomen la fel de grav şi anume cu o pasivitate cu privire la implicarea în viaţa cetăţii a multora dintre ieşeni, fapt ce a fost generat de atitudinea actualei administrații din ultimii 15 ani și a clasei politice în general care au acţionat de cele mai multe ori iresponsabil în exercitarea funcţiiilor pe care le-au ocupat. Noi liberalii ieşeni şi  preşedintele organizaţiei municipale a P.N.L. Iaşi, domnul Marius Bodea dincolo de faptul că am tras un semnal de alarmă cu privire la inconsecvența actualei administrații faţă de  soluțiile pentru modernizarea transportului public de călători, care s-a dovedit a fi foarte paguboasă pentru ieșeni, am venit si cu soluţii foarte concrete. Astfel, candidatul P.N.L. la primăria Muncipiului Iaşi, domnul Marius Bodea, a avansat în urmă cu ceva timp mai multe soluţii concrete cum ar fi : constituirea unei asociații la nivel metropolitan (din care să facă parte Primăria, C.J și localitățile din zona metropolitană) căreia să i se încredințeze administrarea și reglementarea operării serviciului de transport public și accesarea de fonduri europene pentru achiziția de autobuze și tramvaie noi. O administraţie care ar fi fost cu adevărat preocupată de viaţa de zi cu zi a ieşenilor şi nu doar de organizarea unor spectacole ieftine aşa cum s-a dovedit a fi adminstraţia P.S.D. ar fi făcut de mult cei doi paşi amintiţi dovedind în felul acesta şi capacitatea de a absorbi fonduri nerambursabile.

      Dragi radioascultători, din nefericire pentru prezentul oraşului nostru, periodic avem noi probe despre modul în care înţelege P.S.D. şi actualul viceprimar cu atribuţii de primar interimar Mihai Chirica să gestioneze proiectele importante ale comunităţii noastre. Reamintim acum pe scurt faptul că în ultimele luni am avut cu toţii mai multe probe despre  cât este de nepregătit pentru funcția  pe care acum o ocupă. Astfel în ultimul an  fără a fi încorsetat nici de  dl. Nichita, şi nici de alţi foști șefi ai domniei sale, doar domnul Chirica fiind la conducerea oraşului , Iașul a  înregsitrat câteva eşecuri de marcă : necalificarea Iaşului în proiectul de capitală culturală; nedepunerea dosarului pentru Iași capitală europeană a tinerilor 2019, blocarea traficului în tot municipiul ca urmare a proastei gestionări de către Primărie a sistemului de management al traficului și a creeării unui blocaj complet pe acest proiect.

    După ce ne-a dovedit nouă tuturor o lipsă serioasă de professionalism cu privire la probleme reale ale cetăţenilor din Iaşi, actuala administraţie demonstrează zilele acestea şi lipsa unei doze minime de  maturitate, încercând să acapareze  singurul proiect de succes al Iașului- Aeroportul Iaşi. Prin modul în care a înţeles să joace cartea interesului pentru întreaga problematică a Aeroportului deşi nu intră în sfera sa de competenţă, actualul viceprimar cu atribuţii de primar interimar a reuşit să facă în aşa fel încât Iaşul să se facă de râs  în fața partenerilor Aeroportului Iași.

   Foarte concret,  într-un mod cu adevărat penibil, actualul primar interimar a trimis unei companii  aeriene, parteneră strategică a Aeroportului Iași, o scrisoare în care, dincolo de ridicolul asumării  meritelor dezvoltării aeroportului ieşean, solicită,  înfiinţarea de rute aeriene noi. Rușinea uriașă este că, acea companie  operează de ani buni o parte din acele rute, de pe aeroportul Iași, aceleaşi rute sunt operate și de o altă companie parteneră Aeroportului Iași, altele urmează a fi deschise în câteva zile şi tot aşa. În aceste condiţii P.N.L. Iaşi este cu adevărat îngrijorat de faptul că o persoană care doreşte să fie primar al acestui oras nu știe ce legături aeriene există din orașul ce îl administrează. Ne întrebăm la fel de îngrijoraţi cum dialoghează cu un investitor viceprimarul cu atribuţii de primar interimar,  când nu știe cu ce lumi este conectată urbea ce o administrează și, mai ales, ce gândește oare un investitor ce sigur face un minim prospect de piaţă și știe deja ce curse aeriene şi legături sunt de la Iaşi, când află că Primarul oraşului le va înfiinţa el personal, aceastea existând însă de  multi ani.

    Alături de ieşenii interesaţi de bunul mers al oraşului nostrum, noi liberalii ne întrebăm dacă a  terminat domnul Chirica problemele urgente şi acute ale ieşenilor, a reuşit să rezolve problema transportului public local, al traficului blocat, al câinilor fără stăpan, al prafului şi nămolului, a lipsei de viitor al Iaşului, din moment ce devine preocupat deodată de buna dezvoltare a Aeroportului ? Soluţia pentru noua situaţie creată este aceea de a nu mai încerca să-şi pună amprenta asupra acestui proiect, singurul cu care defilăm în lume pozitiv şi să se concentreze asupra problemelor  Primăriei.