Săptămâna aceasta cel care este încă preşedinte al Consiliului Judeţean a recurs la o nouă farsă cu, aţi ghicit desigur, proiectul de parteneriat dintre comuna Mogoşeşti Siret şi Consiliul Judeţean Iaşi, pentru premierea Mădălinei Bereş. Ştiţi subiectul aşa că nu-l mai reiau. Crezând că este un geniu al politicii ieşene, Maricel Popa, a trimis acum proiectul la comisia de cultură de unde evident nu a primit nici un aviz nefiind de competenţa acestei comisii. În felul acesta, proiectul  nu a fost pus pe ordinea de zi nici de această dată. M-am aşteptat ca în clipa în care i-am atras atenţia stimabilului domn asupra inutilităţii trimiterii proiectului la comsia de cultură, colegii din  PSD  care fac parte din această comisie să intervină şi să-i semnaleze faptul că  până la urmă vorbim de respectul pe care-l arătăm unui ieşean, prin premiul propus. Nu s-a întâmplat asta pentru că, probabil noua logică politică este, dacă tot ne apropiem de campania electorală, una potrivit căreia proiectele care vin de la adversari trebuie torpilate.

    Luna aceasta a mai consemnat în dreptul lui Maricel Popa un eşec. După alegerile locale i-am atras atenţia în plen stimabilului preşedinte asupra pericolului generat de neformarea unei comisii conform legii 350/ 2006 care permite finanţarea ONG-urilor care activează în zona de tineret şi sport. Formată abia luna trecută, comisia alcătuită din consilieri şi specialişti ai Consiliului Judeţean a constatat că nu mai există timpul fizic  necesar până la sfârşitul anului, pentru implementarea proiectelor depuse încă din primăvară. În consecinţă, comisia şi-a încheiat activitatea iar ONG-urile care au depus la timp proiectele lor vor trebui să mai aştepte încă un an pentru a primi o finanţare la care legea le permite să aibă acces. Ce vină au oare aceste ONG-uri pentru faptul că în fruntea judeţului se află un domn pentru care nu există plăcere mai mare decât aceea de a respinge proiecte a căror utilitate nu o înţelege?

     În faţa unei asemenea situaţii la care putem adăuga şi încercarea de blocare a procesului de modernizare al Aeroportului dar şi a FILIT am considerat că efortul unui coleg consilier judeţean de a găsi o marcă a judeţului Iaşi trebuie să se materializeze în preluarea la nivel simbolic a unei frâne. Pentru a nu mai pierde timpul i-am oferit preşedintelui C.J. Iaşi două frâne de Toyota din partea grupului de consilieri judeţeni ai PNL Iaşi în speranţa că va înţelege faptul că oricât de mult s-ar strădui, în istoria CJ Iaşi, Aeroportul şi FILIT vor rămâne două din cele mai  importante realizări ale liberalilor ieşeni.